top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Doğum Haritasında Merkür Kova Burcunda

Merkür Kova Burcunda

Bilimsel bir zihin yapısı vardır. Soyut kavramları algılamakta güçlük çekmez. Ancak Kova sabit nitelikte bir burç olduğu için fikirde de sabitlik sözkonusudur. İnatçı olabilir. Çağın ötesine geçen yeni teknolojilere ve modern yöntemlere meraklıdır. Sıradışı konulara merak duyar. En büyük handikap; kendi doğrusunda aşırı diretmek olabilir. Kimi zaman alternatif fikirlere açık olabilmesi gerekebilir. Yeni icatlar peşinde koşan bu mucit zihin kimi zaman da uygulanabilir olmayan fikirler üretecektir.



Eşitlik ve özgürlük kişi için değerlidir. Hayata bakışında ve söylemlerinde sıklıkla bunu gözleriz. Fikirlerini savunmaktan geri kalmaz. Kendisini ifade etmekten çekinmez. İsyankar bir dil kullanabilir. Kendisi dışındakileri savunmaktan da geri kalmaz. Çağın ötesinde görüşleri vardır. Her zaman geleneksel görüşe karşıdır ve daha fazlasını savunur.




İlk örneğimiz Kova burcu dendiğinde ilk akla gelen teknolojinin öncüsü Steve Jobs. Yaratıcı fikirleri, yenilikçi bakış açısı, aykırı tavrı ve “Zengin Hippi” benzetmesi ile tam da Kova sembolojisini bize veriyor. Elbette zengin hippi benzetmesi aslında Kova burcunun modern yöneticisi Uranüs ile zenginlik göstergesi olan Jupiter ‘in haritanın onuncu evinde kavuşuyor olmasından geliyor. Steve Jobs ‘un Merkür ‘ü haritanın beşinci evinde kalıyor. Sahne performansını bize veren en önemli etmenlerden birisi bu. Aslında çok basit bir ürünü bile nasıl ilgi çekici hale getireceğini, insanları sahnede nasıl etkileyeceğini bilmenin ana göstergesi diyebiliriz. Elbette bir süre aldığı kaligrafi eğitimleri de buradaki Merkür ‘ün getirdiği etkilerden birisi. Merkür ‘ün ayrıca burada onuncu evin yöneticisi olduğunu da unutmayalım. Bu kariyer için bakacağımız ana parametrelerden birisidir.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.



28 Ağustos 1963’te Lincoln Anıtı’nda iki yüz bin kişiye “Bir Hayalim Var” diye seslendi. “Bütün insanlar eşit yaratılmıştır” der konuşmasının ilk satırlarında. Bu da tam bir Kova burcu temasını bize verir. Özgürlük ve adalet vurgusu yapar. İnsanların derilerinin rengine göre değil karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülke hayalinden bahseder. Kova burcundaki Merkür ‘ü doğum haritasında üstelik onuncu evde yer alır. Bir doğum haritasında onuncu ev toplumun bizi nasıl tanıdığını gösterir. Martin Luther King tarihe adını özgürlük, eşitlik ve adalet üzerine olan “Bir Hayalim Var” konuşması ile yazdırmıştır.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Ünlülerin Doğum Haritaları


Yeni eğitimler için kayıtlar açılmıştır. https://www.astrokronos.com


bottom of page