top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

Güneş Tutulması Terazi Burcunda 14 Ekim 2023

Güneş Tutulması Ekim 2023 Terazi Burcunda

14 Ekim 2023 20:54 'de Terazi burcunda bir Güneş Tutulması yaşayacağız. Bu tutulma Güney düğüm tarafında gerçekleşiyor. Güneş tutulmaları her zaman önemli bir başlangıcı anlatır. Bu da hayatımızda bir defteri kapatıp yeni bir defter açacağımız zamanı gösteriyor. Terazi burcu Hava elementi ve öncü bir burçtur. Bu da ilişkileri ve sosyal hayatı hareketlendirecek bir tarih olacaktır. Adalet arayışı artabilir. Bu dönemde ilişkiler mercek altında olacağı için evlilik, ayrılık ve boşanma haberleri daha fazla gündeme gelebilir. Davalar, arabulucular veya avukatlar en çok konuşacağımız konular arasında olacaktır.


Tutulma Rigel Sabit Yıldızı ile paralel. Hatırlayalım 29 Eylül 2023 tarihinde Koç burcunda bir Dolunay yaşadık. Bu dolunayın yöneticisi Mars, dolunay zamanında Rigel sabit yıldızı ile paralel konumdaydı. Haliyle bu tutulmanın ilk sinyallerini Koç dolunayı zamanında almış olabilirsiniz. Rigel başarı ve zenginlik verebilir. Ancak bu her zaman test edilen bir başarı olacaktır. Bazı haritalarda bu başarının ya da zenginliğin gösteriş ya da kabadayılık nedeniyle yıkımla sonuçlandıklarını görebiliyoruz.

Tutulma Uranüs ile zorlu bir açı yapıyor. Beklenmedik gelişmeler yeni bir düzenleme yapmayı gerektirebilir. Sürpriz gelişmeler planlarınızı değiştirmenize neden olabilir. Tutulmanın yönetici olan Venüs, çok da rahat etmediği Başak burcunda üstelik de Satürn ile karşıt. Maddi konularda kısıtlayıcı koşullar, sosyal hayatta izolasyon, ilişkiler ve ortaklıklar açısından zorlayıcı bir dönem olabilir.

ASTROLOJÄ°DE GÃœNEÅž TUTULMASI NE ANLAMA GELÄ°R?

Güneş Tutulması bir yeniaydır. Ay ve Güneş, tutulma anında aynı burç ve derecede yer alır. Dünya, Ay ve Güneş aynı hizaya konumlandığında o zaman bir tutulma gerçekleşir. Kimi zaman kişinin yaşamında bir dönüşüme neden olur. Etkisi uzun yıllar sürebilir. Güneş Tutulması Nasıl Yorumlanır yazısı bu konuda size bir fikir verecektir. Yeniay, astrolojide bir başlangıcı temsil eden ay fazıdır. Ay fazları, 28 gün süren bir döngüdür. Yeniay sonrasında ilk dördün fazında yeniay konularunda bir adım atarız. Yeniay zamanı atılan adımların sonuçlarını dolunay geldiğinde alırız.

2023 GÜNEŞ TUTULMASI HANGİ BURÇTA

14 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek Güneş tutulması Terazi burcunda gerçekleşiyor. Anımsayalım; Ay düğümleri Koç - Terazi aksına geçiş yaptılar. 17 Temmuz tarihinde başlayan bu geçiş bizleri Ocak 2025 tarihine kadar etkileyecek.

14 Ekim 2023 GÜNEŞ TUTULMASI HANGİ BURÇTA

14 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek Güneş tutulması 21°07' Terazi burcunda gerçekleşiyor. Doğum haritanızda özellikle öncü burçların 19° - 23° derecelerinde göstergeleriniz varsa direk etkiler alabilirsiniz. Öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarıdır.

2023 GÃœNEÅž TUTULMASI TARÄ°HLERÄ°

2023 yılında iki tane Güneş Tutulması olacak. Güneş tutulması ilk olarak 20 Nisan 2023'te gerçekleşti. Koç Burcunda gerçekleşen bu tutulma Koç - Terazi aksındaki ilk tutulma oldu.

İkinci Güneş tutulması ise 14 Ekim 2023'te yaşanacak. Bu tutulma ise Terazi Burcunda gerçekleşiyor.

GÃœNEÅž TUTULMASI TÃœRKÄ°YE'DEN Ä°ZLENECEK MÄ°?

Tutulma Amerika Kıtası, Atlas Okyanusu, Büyük Okyanus, Brezilya, Kolombiya, Panama, Kosta Rika, Nikaragua, Honduras, Belize, Meksika’nın doğu ucu, Amerika Birleşik Devletlerinde izlenebilecek. Ülkemizden ise izlenemeyecektir.

GÃœNEÅž TUTULMASININ ETKÄ°SÄ° NE OLACAK?

Bu bir konuyu geride bırakacağımız bir tarih olacak. Her zaman kötü bir olay yaşanmaz. Her zaman verdiğim bir örnek; okuldan mezun olursunuz ve kariyer hayatınız başlar. Bu hayatınızda yeni bir sayfa açabilmek için geride bırakmanız gereken bir alan olacak. Bu nedenle artık neyi bitirmek zorunda olduğunuza odaklanın. Bu bir eğitim, kariyer ya da ilişki de olabilir. Ama bilin ki bu size yeni bir başlangıç şansı verecektir. Terazi burcu ilişkiler ve ortaklıklarla ilgilidir. Sosyalliktir. Sanatçıları, arabulucuları temsil eder. Estetikle ilgili konuları anlatır. 21° Terazi burcunda gerçekleşecek tutulmadan 19°-23° öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak burçlarında göstergeleri olanlar daha çok etkilenecektir. Bu tutulmaya Merkür eşlik ediyor. Bu nedenle daha çok kardeşler, eğitim, yolculuk veya resmi yazışmalar daha fazla gündemde olacaktır. Uranüs ile olan zorlayıcı bir açısı var. Bu da beklenmedik gelişmeleri karşımıza çıkarabilir. Planlar hiç ummadığımız bir şekilde değişebilir.


Güneş Tutulmasından Etkilenen Burçlar 2023

Koç ve Terazi burçları bu tutulmadan direk etki alacaktır. Yengeç ve Oğlak burçları da bu tutulma zamanında onları harekete geçirecek etkiler alabilirler. Bu tutulmadan destekleyici etkiler alacak olanlar Aslan ve Yay burçları olacaktır. Doğum haritanızda özellikle öncü burçların 19° - 23° derecelerinde göstergeleriniz varsa direk etkiler alabilirsiniz. Haritanızın nasıl etkiler alacağını merak ediyorsanız Yeniay / Dolunay Yorumlama programını alarak öğrenebilirsiniz. Bu programda basit tablolar sayesinde astroloji bilmeden de yorum yapabilirsiniz.


14 Ekim 2023 Terazi Burcunda Güneş Tutulması Burç Yorumları

Yeniay 'ın Burcunuza Etkisi 'ni burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyun. Eğer yükseleninizi bilmiyorsanız Yükselen Burç Hesaplama sayfasından öğrenebilirsiniz. Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Güneş Tutulması Burç Yorumları için Ekim Ayı Burç Yorumları 'nı okuyabilirsiniz.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Temel ve Orta Seviye Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

bottom of page