top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

3.Ev Konuları ve Gezegenler 3.Evde

Üçüncü Ev: Eğitim Hayatımız Ve Kardeşler

Üçüncü ev daha çok üniversite öncesi eğitim hayatımız hakkında bilgi verir. Bu evin çok yoğun olduğu kişilerin kendisi de eğitimci olabilirler. Yazarlarda da bu ev oldukça etkin olabiliyor. Bu ev bir yandan da kardeşlerimizi, kuzenlerimizi ve yakın çevremizi temsil ediyor. Aslında haber aldığımız her konuyu temsil ettiği için artık sosyal medyayı da bu ev konusu içinde düşünebiliriz. Eğer bir blog yazıyorsanız bunu da bu evin konusu olarak düşünebilirsiniz.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Güneş 3.Evde

Kişi kendisini yazarak ve konuşarak ifade etmek isteyecektir. Eğitim ve yazılı sözlü ifade kişinin parlayacağı alanlardır. Yakın çevresi ve kardeşleri ile ego çatışmaları yaşayabilir. Kısa yolculuklar ve geziler gündeminde yoğun olabilir. Yine de bu alanlar ve kişiler hayatında önemli bir yere sahiptir.

King 'in haritasında Güneş Venüs ve Neptün 3.evdedir. Gizemli romanları ile tanınmış bir yazar için hiç de şaşırtıcı değil. Üstelik Başak burcu onu daha fazla üretken olmaya, detaylara özen göstermeye iten parametrelerden birisidir.


Ay 3.Evde

Kişi sık sık yolculuklara çıkabilir. Taşınmalar ya da ailevi nedenlerle eğitim hayatınızda da değişimler yaşayabilirsiniz. Sezgileri güçlü olabilir. Yazma ve konuşma yeteneği güçlü olabilir. Kendisini ifade ederken güçlüdür, duygularını sözlerine ve yazılarına iyi aktarabilir. Özgür ve samimi fikir alışverişlerini tercih edebilir. Sözlerinin başkaları üzerinde yaratacağı etkiler kişi için önemlidir. İletişimcidir. Yakın çevresinden teşvik bekleyebilir. Mesleki konularda değişimler mümkündür ancak iletişim, eğitim ve yolculuklar mesleğin bir parçası olabilir.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Merkür 3.Evde

Eğitim yaşamınız sizin için yeni şeyler öğrenmenizi sağlayan keyifli bir süreç olabilir. Yazmak ve fikirlerinizi ifade etmek sizin için çok önemlidir. Araştırma gerektiren işlere yönelebilirsiniz. Birlikte ticaret yapabilirsiniz. Kısa yolculuklar sıkça gündeme gelebilir. Kısa yolculuklar, eğitim, haber alma verme konuları gündemini meşgul edebilir. İyi bir öğrencidir. İkna yeteneği güçlü olabilir, sık çevre değiştirebilir. Yakın çevrenizle fikir alışverişleriniz önemlidir. Kardeş, kuzen yakın çevre akranlarla iletişimi güçlü olabilir. Edebiyat, yazarlık, yayıncılık, matematik ya da istatistik alanlarında çalışabilir. Sık fikir değişiklikleri, odaklanma sorunları yaşayabilir.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Venüs 3.Evde

Yakın çevrenizle olan ilişkileriniz sizin için çok önemlidir. Yazmaktan ve okumaktan keyif alabilirsiniz. Bu konuda ortak noktalarınız olması, ilişkileriniz açısından önemlidir. Partnerinizle tanışmanızda yakın çevrenizin etkisi olabilir. Elbette onlarla ilişkisi de önemli olacaktır. Partnerinizle kısa yolculuklara çıkmak ya da bu yolculuklar esnasında tanışmanız da olasıdır.


Mars 3.Evde

Eğitim hayatınızda bir spor yapmanız çok faydalı olabilir. Bu enerjiyi sağlıklı kullanamazsanız okul hayatınız biraz gerilimli olabilir. Belki de profesyonel olarak bir spor eğitimi alabilirsiniz. Ya da münazara kulübünde yer alabilirsiniz. Eğer kardeşiniz varsa onlarla da rekabet içinde olabilirsiniz. Trafikte sakin olmanız faydalı olacaktır.


Jüpiter 3.Evde

Eğitim hayatınızda şanslı birisi olabilirsiniz. Eğitmenlerinizden destek almanız olasıdır. Belki de kardeşleriniz eğitimci olabilirler. Jüpiter aynı zamanda uluslararası konuları temsil ettiği için bu alanlarda çalışıyor olmaları da olasıdır. Genel olarak bu yakın çevrenizin size destek olmasını ve önemli fırsatlara ulaşmanıza destek olmalarını bekleriz. Size en çok tolerans gösterecek kişiler de yine kardeşleriniz olacaktır.



Satürn 3.Evde

Eğitim hayatınızda gecikmeler yaşandı mı? Belki de okula biraz geç başlamak zorunda kalmış olabilirsiniz. Kardeşlerinizle aranızda ciddi yaş farkı var mı veya kuzenlerinizle? Elbette bu almış olduğunuz eğitimin oldukça disiplinli bir okulda olduğunu da gösterebilir. Belki de bir yatılı okulda okudunuz. Fikirlerinizi ifade etmekte güçlük çekebilirsiniz. Yazılarınız daha çok teknik konularda olabilir. Disiplin ve çalışma ile daha kendinizi daha iyi ifade etmeye başlayabilirsiniz. Kişisel gelişiminizde yazılı ve sözlü iletişim konusu önemli bir süreç olabilir.


Uranüs 3.evde

Hızlı ve yaratıcı bir zihni vardır ancak dikkati dağılabilir. Yeni fikirlere ve modern teknolojiye meraklıdır. Asabi olabilir, itiraz etmeye meyillidir. Kardeşler, kuzenler ve yakınçevresi sıradışı ve bağımsız olabilirler.


Neptün 3.Evde

Yakın çevre, kardeş ve kuzenler tarafından suistimale yatkındır. Aşırı merhamet kişiye zarar verebilir. Her türlü yazılı evrakta aldanmalara, dolandırıcılıklara dikkat etmelidir. Öğrenmede, kendisini ifadede dağılmalar söz konusu olabilir. Masal anlatıcısıdır. Güçlü bir hayalgücü ve ilham yeteneğine sahiptir. Edebiyatta başarılı olabilir.


Pluto 3.Evde

Etkili ve ikna edici bir iletişim yeteneğine sahiptir. Neredeyse karşısındakini büyüler. Yazısı da aynı derecede güçlüdür. Ketumdur ve iyi sır tutar. Ancak aynı nedenden dolayı fikirlerini rahatlıkla ifade etmekte zorlanır. İyi bir araştırmacıdır. Fikirlerinde inatçı olabilir. Yakın çevresi ve kardeşleri ile problemler yaşayabilir. Entrikalar ve çıkarcı davranışlar yakın çevresi ile ilişkilerini zedeler.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Boş Evlerin Yorumlanması üzerine makaleye ve soru cevap videosuna buradan ulaşabilirsiniz.



Daha fazlasını öğrenmek için mini programlara buradan kayıt olabilirsiniz.

Ünlülerin Doğum Haritaları



Kaynaklar:

Öner Döşer - Astrolojide Temel Kavramlar

Max Heindel - The Message of the Stars

Julius Firmicus Maternus - Mathesis

Ptolemy - Tetrabiblos

bottom of page