top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

4.Ev Konuları ve Gezegenler 4.Evde

Dördüncü Ev: Evimiz Ve Ailemiz

Dördüncü ev haritanın en dip noktasıdır. Burası herkesten gizlediğimiz özel yaşamımızı anlatır. İç dünyamızdır. Ailemizi ve yaşadığımız evin koşullarını buradan gözleriz. Geleneksel astrolojiye göre babamızı temsil eder. Atalarımızdan bize aktarılanlardır. Taşınmaz mallar da bu evin konusudur.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.

Güneş 4.Evde

Ev, aile kişi için çok önemlidir. Baba önemli ya da belirli bir zümrede tanınan birisi olabilir. Birçok şeyi kendisine saklamaya eğilimlidir. Şöhret ve tanınma geç gelebilir.

Güneş dördüncü evde
Resim öğretmeni olan babasının etkisiyle ressam olan Picasso 'nun haritasında Güneş dördüncü evdedir.

Ay 4.Evde

Kişi ailesiyle birlikte olmak için derin bir ihtiyaç hisseder. Eğer Ay, rahat ettiği burçlardan birisindeyse kişi bu durumdan hoşnut olacaktır. Ev değiştirme, taşınma sıkça gözlenebilir. Eve ve ailesine çok bağlıdır. Geçmişiyle olan bağı güçlüdür.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Merkür 4.Evde

Ev ve aile yaşamında bir istikrarsızlık gözlenebilir. Ailenizle fikirlerinizi paylaşmak sizin için önemlidir. Kütüphanecilik gibi belirli bir mekânda çalışmayı gerektiren işler yapabilirsiniz. Matbaada çalışmak, ev komisyonculuğu yapmak da bu işler arasında yer alır. Evinde çalışmaktan, yazmaktan, okumaktan keyif alır. Çok sık ev değiştirebilir, sürekli yolculuk edebilir. Kişisel gelişime önem verir. Kimi fikirleri kendisine saklamayı tercih edebilir. Tarihsel konulara, antropoloji ve arkeolojiye meraklıdır. Baba eğitmen, muhasebeci olabilir veya ticaretle uğraşabilir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Venüs 4.Evde

Ailenizle ilişkiniz sizin için oldukça önemli olacaktır. Evin dekorasyonu da özellikle önem verdiğiniz konulardan birisidir. Dostlarınızı evde ağırlamaktan keyif alabilirsiniz. Partnerinizle ailenizden birileri vasıtasıyla tanışmanız olasıdır. Ailenizden size miras bırakılan takılarınız olabilir.



Doğum haritası seansı ile daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Bu seans ile aynı zamanda 3 ay geçerli KIA WEB 101 paketini de hediye ediyorum. Bu paket ile yeniay/dolunay seminerlerine katılarak haritanızla ilgili çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Mars 4.Evde

Aile ile gerilimli bir ilişkiniz olabilir. Ani taşınmalar gerekebilir. Babanız ile tartışmalar yaşayabilirsiniz. Ailenizle aynı vizyonu paylaşmayabilirsiniz. Devamlı size muhalefet olduklarını hissedebilirsiniz. Daha çok evde yapabileceğiniz sporları tercih edebilirsiniz. Hayatınızın ilerleyen yaşlarında daha aktif bir yaşamınız olabilir. Ev kazalarına karşı dikkatli olmalısınız.


Jupiter dördüncü evde
4.Evde Jüpiter Brad Pitt 'e kalabalık bir aile getirdi.

Jüpiter 4.Evde

Kişinin en büyük desteği ailenizden aldığınızı söyleyebiliriz. Taşınmaz mallar en büyük yatırım kaynağınız olabilir. Elbette ailenizin eğitimci olma olasılığı da vardır. Başkalarının saygı duyduğu kişilerdir. Belki de hayat felsefeniz ailenizden etkilenmektedir. Sizin için önemli kapıları açacak olan kişiler daha çok aile bireyleriniz olacaktır, özellikle de babanız. Size karşı toleranslı olduklarını da söyleyebiliriz.



Satürn 4.Evde

Ailenizle ilişkiniz kişisel gelişim konusunda sizin için önemli bir dönüm noktası olacaktır. Baba otoriter olabilir. Ailenizle aranızda fiziksel olarak da bir mesafe olabilir. Bir ev sahibi olmak başkalarına oranla daha uzun zamanınızı alabilir.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Uranüs 4.Evde

Özellikle çocukluğun ilk yıllarında aile düzeninde ani değişimler yaşanmış olabilir. Ailenin geçmişinde göç yaşanmış olabilir. Bir yere ait olma, kök salma ile ilgili sorunlar yaşayabilir. Kendisine ait bir yaşam alanı, kendisine özgü bir düzen kurmak kişi için önemli olabilir.


Neptün 4.Evde

Baba denizle ya da su ile ilgili işler yapabilir. Ailede madde bağımlılığı ya da alkol sorunları sözkonusu olabilir. Veya aile ile ilgili kuşkular, endişeler sözkonusu olabilir.


Pluto 4.Evde

Çocukluk döneminde yaşadığı ev/ortam nedeniyle kendisini gizlemek durumunda kalmış olabilir. Baskı ya da manipülasyon ile kontrol edilmiş olabilir. Bu nedenle şimdi başkalarını kontrol etmeden ve kendisinin de manipüle edilmesine izin vermeden yakın ve samimi ilişkiler kurmayı öğrenmek durumundadır. Dürüst yüzleşmeler kişi için burada bir çıkış kapısı olabilir.


Bunlar da ilginizi çekebilir;


Boş Evlerin Yorumlanması üzerine makaleye ve soru cevap videosuna buradan ulaşabilirsiniz.


Daha fazlasını öğrenmek için mini programlara buradan kayıt olabilirsiniz.

Örnek harita yorumlama eğitimi ile göstergelerin ev yerleşimlerinin nasıl çalıştığını pratikte nasıl bir etki yaptığını öğrenebilirsiniz.




Ünlülerin Doğum Haritaları




Kaynaklar:

Öner Döşer - Astrolojide Temel Kavramlar

Max Heindel - The Message of the Stars

Julius Firmicus Maternus - Mathesis

Ptolemy - Tetrabiblos


bottom of page