top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

9.Ev Konuları ve Gezegenler 9.Evde

Dokuzuncu Ev: Uzaklar

Dokuzuncu ev öncelikle uzakları temsil eder. Yapacağınız uzun mesafe yolculuklar, yabancı yerler, uluslararası konular bu evin konusudur. Aynı zamanda akademik konular, üniversite eğitimi, bir konuda uzmanlık kazanmak da bu ev konuları arasındadır. Eğitim, felsefe ve din konularını bir arada kapsar. Geleneksel astrolojiye göre bu ev aynı zamanda kişinin rüyalarını da anlatır. Hukuki konular için de bu eve bakabiliriz. Ancak açılan davalar ya da avukatlarımız 7.evin konusudur.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.



Güneş 9.Evde

Uluslararası konular, yolculuklar, astroloji, felsefe, basın yayın, hukuk, kişisel gelişim gibi kişinin vizyonunu genişleten konular kişinin yaşamında önemli bir yer tutar. Kendisine bir şey katmayacağını düşündüğü alanlarda süreklilik sağlamakta zorlanır. Gelecek günler için hazırlık yapmak ister. İleriye dönük planlar günlük konuşmalardan daha çok ilgisini çekecektir.


Ay 9.Evde

Kişinin hayat görüşleri annesi ya da diğer kadın figürleri tarafından etkilenir. Öğrenmek, ufunu genişletmek ihtiyacındadır. Kişisel gelişime karşı ilgilidir. Seyehatler ve eğitimler sözkonusudur. Bu konularda sık değişimler yaşayabilir. Yazma kabiliyeti vardır, eğitim ya da akademik bir kariyere yönelebilir. Hukuk, adalet kişinin yaşamında önemlidir. Öğretmeyi sevse de gerekli sabrı gösteremeyebilir.


Angelina Jolie 'nin Ay 'ı dokuzuncu evde yer alıyor. Evlat edindiği çocuklar yurtdışındaki bir çok ülkeden. Kendi çocuklarını ise Fransa 'nın Nice kentinde doğurdu.

Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.



Merkür 9.Evde

Uluslararası konular, yabancı dil, yüksek eğitim, akademisyenlik, seyahat organizasyonları gibi konularda kişi meraklı ve ilgilidir. Hukuk, felsefe, siyaset, din, astronomi, astroloji gibi alanlarda yeteneklidir. Rutinin dışına çıkmak isteyen bir zihni vardır. Fikirlerini yazmak ve yayınlamak olasıdır. Merkür'ün zarar görmesi durumunda fazla ideolojik düşünmek gibi bir riski vardır.


Venüs 9.Evde

Seyahat ve eğitimlerden keyif alır. Farklı kültürlerden kişilerle ilişkileri olabilir. Farklı kültürlerin müziklerinden, sanatından keyif alır.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Mars 9.Evde

Kişi fikirlerinin doğruluğunu ispat çabasına girebilir. Bir ideal uğruna savaşabilir, tartışmalarda başarılı ve keskin bir dil kullanabilir. Haksızlığa uğrayan kişilerin hakkını savunabilir. uzun vadeli hedefleri için mücadele edebilir. Yabancılarla ya da eğitim alanında sorunlar yaşama ihtimali vardır.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Jupiter 9.evde

Kişi bir konuda uzmanlaşmak, yüksek eğitim almak, bilgisini arttırmak isteyecektir. Farklı kültürlerle temas, fuarlar, kongreler, seminerler, yolculuklar kişinin yaşamında etkin olabilir. Ayrıca akademik bir alanda eğitmen olması mümkündür. İnancı güçlüdür. Kişisel gelişim konularına yoğun bir ilgisi olabilir. Aslen insanı ve yaşamı anlama ihtiyacındadır. Bununla birlikte meslek olarak ithalat-ihracat, uluslararası konular, dış ticaret, lojistik, hukuk, eğitmenlik gibi alanlara çekilebilir. Bu alanlardan kazanç elde edebilir.


Satürn 9.Evde

Kişi yeterince test edilmemiş şeyleri denemeye çekinir, daha çok muhafazakar ve tedbirci bir tavrı vardır. Gelecek konusunda her adımı dikkatlice planlar. Yaşamdaki her soruna sistematik çözümler bulmaya çalışır. Fen ve matematik gibi alanlarda başarılı olabilir. Fikirlerini yavaş yavaş değiştirebilir. Hukuksal konularda zorlanmalar yaşayabilir.


Uranüs 9.Evde

Özgür bir düşünürdür. Yaşama bakışı ilerici ve moderndir. Dayatılmış felsefelerden hoşlanmaz. Yüksek eğitimi esnasında otorite ile çatışmalar yaşayabilir. Yeni teknolojiler ve modern yöntemler kişinin eğitim hayatında önemli bir yer alabilir. Uçak yolculukları çok olabilir. Ani seyahate çıkmasını gerektirecek bir yaşantısı olabilir. İnancı daha bireyseldir, toplulukla birlikte hareket etmek istemeyebilir.


Neptün 9.Evde

Egzotik, yabancı ve uzaktaki herşey kişi için büyüleyici olabilir. Kişinin hayat felsefesi oldukça idealist ve ruhsaldır. Yasal konularda yanılgılara ve yanılsamalara açık olabilir. Ruhsal yolculuklar yapabilir. Hayal gücünü besleyebilecek ya da ruhsal alanda bir akademik kariyer seçebilir. Akıl hocaları ve eğitmenleri gözünde fazla idealize edebilir, bu konudaki yanılgıları hayal kırıklıklarına yol açabilir. Bu konularda skandallara karşı dikkatli olmalıdır, özellikle hukuksal alanda attığı adımlar hassastır. Yüksek eğitim alacağı alanı seçmekte güçlük çekebilir, yön kaybı yaşayabilir. İdeallerini desteklemeyen bir eğitim kişide hayal kırıklıklarına yol açabilir.


Pluto 9.Evde

Kişinin yaşam felsefesi kökten değişimlere uğrayabilir. Dini ya da ruhsal gruplar kişinin üzerinde baskılara neden olabilir. Hayat felsefesinde alçakgönüllü olabilmek önemlidir. Dini inançlar ya da hayat felsefesi konusunda güç savaşları kişiyi yıpratabilir. Yasal konulara özen göstermelidir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz. Yeniay Dolunay haritalarını kendi başınıza yorumlamayı öğrenmek isterseniz Yeniay Dolunay programını alabilirsiniz. Eğer hiç astroloji bilmiyorsanız, Kendim İçin Astroloji eğitimi alabilirsiniz



Temel ve Orta Seviye Astroloji Eğitimi hem astrolojiye yeni başlayacaklar için hem de başka ekolleri öğrenmiş ancak geleneksel teknikleri de merak edenler için hazırlanmıştır. Bu astroloji eğitimi uzaktan eğitim şeklindedir ve süre sınırı yoktur. Kendi hızınızda öğrenir ve dilediğiniz konuyu tekrar edebilirsiniz. Doğum haritası üzerinden de gelecek tahmini yapmanızı sağlayabilecek isabetli tekniklerin de dahil olduğu bir eğitimdir. Bu eğitim içeriğini inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Bunlar da ilginizi çekebilir;

Boş Evlerin Yorumlanması üzerine makaleye ve soru cevap videosuna buradan ulaşabilirsiniz. Daha fazlasını öğrenmek için mini programlara buradan kayıt olabilirsiniz. Ünlülerin Doğum Haritaları

Güncel etkinlikleri takip etmek için astrokronos.com 'a abone olunuz? Kaynaklar: Max Heindel - The Message of the Stars Julius Firmicus Maternus - Mathesis Ptolemy - Tetrabiblos Öner Döşer - Astrolojide Temel Kavramlar


bottom of page