top of page
© Copyright by astrokronos
astrokronos takvim.jpg

5.Ev Konuları ve Gezegenler 5.Evde

BeÅŸinci Ev: EÄŸlence

Beşinci ev yaşamdan keyif aldığımız alanları gösterir. Her anlamda yaratıcılıkla ilgilidir. Flörtler, hobiler, iyi vakit geçirmek için neleri tercih ettiğimiz, kendimizi ifade etmek için neleri kullandığımız da bu alanı gösterir. Sanatçı haritalarında sıkça karşımıza çıkar. Aslında performans ve sahne sanatları ile çok bağlantılıdır. Bir izleyici karşısında gösterilen performanla ilgili bu evi inceleyerek bilgi alabiliriz. Risk almakla bağlantılıdır. Aynı zamanda çocuklarımız da bu evin konusudur. Çocuk sahibi olmak, çocuklarla ilişkimizi bu evi inceleyerek değerlendirebiliriz.


Doğum haritanızı daha yakından tanımak için Yazılı Doğum Haritası Analizi alabilirsiniz. Bu analiz Kariyer, Finans, İlişki, Aile ve Sağlık konularında potansiyelleriniz, şanslı ve dikkat edilmesi gereken zamanları içerir.


Güneş 5.Evde

Kişi yaratıcılığı ile öne çıkmak isteyecektir. Spot ışıklarının altında ve sahnede olmak isteyecektir. Çocuklarla ya da gençlerle bir arada olmak, onlara liderlik etmek isteyebilir. Performans sanatçılarında sık görülen bir yerleşimdir. Kadın haritasında partneri de temsil edebilir.


Ay 5.Evde

Kişi çok sık hobi değiştirebilir. Bu alanda istikrar sağlamakta güçlük çekebilir. Başkalarını fiziksel ya da ruhsal olarak besleyebileceği hobilerde kalıcılık sağlayabilir. Çocukları ile ilgili konularda duygusal ve hassas olabilir, duygusal olarak onları desteklemeye meyilli olabilir. Çocuksu bir oyunculuk yeteneğine sahip olabilir. Deniz kenarında tatil yapmaktan keyif alabilir. Borsa ve şans oyunları konusunda dikkatli olmalıdır.


Üretkenliği ile ünlü Picasso 'nun Ay 'ı ve Kuzey Düğümü 5.evdedir. Yaratıcılık konusunda sadece resimle sınırlı kalmamıştır. Şiir, heykel, sahne tasarımı ve oyun yazarlığı da resmin yanında yaptığı diğer sanatlardır.

Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.


Merkür 5.Evde

Çocukların eğitimleri ile ilgilidir. Gençlerle çalışabilir, bir eğitmen olabilir. Çocuk öyküleri yazabilir. Her anlamda çocuklarla olan iletişim önemlidir. Yaratıcı yazarlık gibi bir hobi seçebilir. Kendisini konuşarak, ilerleyen yaşlarda da yazarak ifade etmek isteyebilir. Eğlence olarak yazmaya başlayıp sonrasında profesyonel bir yazar olabilir. Fikirleriyle sahnede olmaktan, bildiklerini herkese göstermekten hoşlanır. Taklit yeteneği vardır. İyi bir eğitmendir. Yazarlar, artistler, seminer verenler, animatörler için de iyi bir yerleşimdir. Kendisini çocuklara sevdirir. Aklı fikri aşkta olabilir. Güzel sözlerle partneri etkiler. Kumara, borsa gibi risk içeren konulara da meyilli olabilir. Sanatçılarla ya da tanınmış kişilerle iletişimi yoğun olabilir.



Doğum haritanızı Doğum Haritası sayfasından çıkararak hangi evinizde hangi göstergenin olduğunu görebilirsiniz.


Venüs 5.Evde

Tam bir sanatçı olabilirsiniz. Yaratıcısınızdır ve estetik duygunuz çok gelişmiştir. Aşk hayatınızda denge ve uyum vardır. Çocuklar, gençler ve sanatçılar sosyal yaşamınızın bir parçasıdır. Çocuklar size sempati duyarlar. Hobi olarak da bir sanat dalıyla ilgilenmek bu görünümün en sağlıklı kullanımıdır.


Üye Olarak sitedeki e-kitapları okuyabilirsiniz.

Mars 5.Evde

Kumar, borsa gibi konular sizin için stres nedeni olabilir. Daha çok sportif konularda hobilere yönelmeniz faydalı olabilir. Çocuklarla gerilim yükseldiğinde enerjinizi sağlıklı bir şekilde atmanız önemli olacaktır. Flörtlerinize karşı kimi zaman tahammülsüz olabilirsiniz. Kıskançlıklar gündeme gelebilir.


Jüpiter 5.Evde

Şans oyunlarından ufak da olsa bir şeyler kazanıyor musunuz? Aşk hayatınızda da her zaman kazanan tarafta olabilirsiniz. Sevgilileriniz size karşı her zaman iyi davranırlar. Başkaları tarafından saygı duyulan ve iyi eğitimli kişiler olabilirler. Karşılaşacağınız önemli fırsatlar için yardımcı olabilirler. Bu ev aynı zamanda çocuklarınızı da anlatır. İlerleyen zamanda çocuklarınız da iyi bir eğitim alabilir. En büyük şansınız onlar olabilir.


Doğum haritası seansı ile daha fazlasını öğrenebilirsiniz. Bu seans ile aynı zamanda 3 ay geçerli KIA WEB 101 paketini de hediye ediyorum. Bu paket ile yeniay/dolunay seminerlerine katılarak haritanızla ilgili çok daha fazlasını öğrenebilirsiniz.


Satürn 5.Evde

Riskli yatırımlar konusunda sorunlara neden olabilir. Kendi yaratıcı yanınızı keşfetmek sizin için kişisel gelişiminizde önemli bir adım olacaktır. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız bunun için sabırlı olmanız gerekebilir.


Uranüs 5.Evde

Sıradışı hobilerden keyif alır. Sürprizlerden hoşlanır. Flörtçüdür, ancak bağlanmak istemeyebilir. Bu nedenle duygusal olarak bağlanmayacağı partnerlere çekilebilir. Aslında ihtiyaç duyduğu şey nefes alabileceği bir özgürlük alanıdır. Klasik ilişki dinamiklerinden sıkılabilir. Daha farklı, özgün ve modern bir ilişki tarzı vardır. Sanatsal konularda da yaratıcı ve sıradışıdır. Teknolojik konulardan, astroloji gibi sıradışı şeylerden keyif alabilir.


Neptün 5.Evde

Aşkı ve romantizmi idealize edebilir. Bu kimi zaman aşkta yanılgılara da neden olabilir. Sanatsal konularda yaratıcılık oldukça güçlüdür. Özellikle sinemaya gibi ilizyon içeren alanlara çekilebilir.


Pluto 5.Evde

Herşeyden önce risk içeren yatırımlar ya da kumardan uzak durması faydalı olur. Aksi durumda burada büyük kayıplar söz konusu olabilir. Çocuklarına karşı fazla endişeli ve kontrolcü olabilir. Bu noktada fazla baskıcı olmamaya özen göstermelidir. Aynı durum aşk ilişkileri için de geçerlidir. Bu görünümün en sağlıklı kullanımı yaratıcı çalışmalarda görülebilir. Sahnede oldukça karizmatik ve etkileyici olabilir. Bu yüksek enerjiyi yaratıcı bir alana kaydırabilirse güçlü sonuçlar elde edebilecektir.


Will Smith 'in haritasında Güneş 5.evdedir. Eşi Jada Pinkett Smith 'in de bir oyuncu olduğunu anımsayalım. 7.evin yöneticisi olarak Jüpiter de 5.evdedir. Sinastri Haritaları atölyesinde haritalarını birlikte incelemiştik.


Bunlar da ilginizi çekebilir

Boş Evlerin Yorumlanması üzerine makaleye ve soru cevap videosuna buradan ulaşabilirsiniz.


Daha fazlasını öğrenmek için mini programlara buradan kayıt olabilirsiniz.

Örnek harita yorumlama eğitimi ile göstergelerin ev yerleşimlerinin nasıl çalıştığını pratikte nasıl bir etki yaptığını öğrenebilirsiniz.


Ünlülerin Doğum Haritaları



bottom of page